Is het tijd voor jou om stil te staan op je pad en voor jezelf te zorgen?

Neem dan jouw eerste stap en speel het "WAT WIL IK NU ECHT? "spel.

Jouw paden op, jouw lanen in

27 mei 2022 • Geen categorie

Wandelen doet wonderen

Binnen zitten, drukke werkdagen, beeldschermen en thuisonderwijs. In het afgelopen jaar zaten we opgesloten in ons huis maar misschien ook wel in ons hoofd. Twijfels over van alles buitelden over elkaar heen en die loopbaan die altijd kraakhelder voor ogen lag, werd vager en vager. Misschien moet je pad inderdaad wel anders gaan lopen, maar hoe? Wordt het niet eens tijd om letterlijk in beweging te komen? Zeker weten. Maar ja, hoe kom je weer in beweging? Zowel fysiek, geestelijk als in je loopbaan?

Het begin hierin ligt letterlijk al die tijd al voor je neus. Kijk voor de lol eens uit je raam: een hoop mensen hebben het al ontdekt. Ze maken een ommetje, een rondje of lange wandeling door de natuur. En dat is een heel goed idee. Waarom?

Wellicht ken je zelf ook wel het heerlijke gevoel van een wandeling in de natuur, maar wist je bijvoorbeeld dat onderzoeken aantonen dat het ongelofelijk gezond is voor je hart en bloedvaten? En dat het ook nog goed is voor je longen, je hersenen, je lijf er sterker door wordt en dat die vervelende lage rugklachten er een stuk minder door worden? Een aantal onderzoekers zijn zelfs tot de conclusie gekomen dat je door regelmatig te wandelen meer dan een jaar langer leeft! Mooi toch?

Goed, goed, tot zover alle lichamelijke voordelen. Maar ondertussen zit jij binnen op de bank te piekeren over je toekomst en heb je dus wel wat meer aan je kop. ‘Sporten doen we later wel. Eerst maar eens erachter zien te komen waar het heen moet met mijn loopbaan.’ Maar wacht: er is meer.

Wandelen en de natuur ingaan is namelijk ook supergoed voor wat er tussen je oren gebeurt. Al na een half uurtje lopen ben je lekker ontspannen en heb je weer voldoende energie. Het stresshormoon neemt af en het gelukshormoon neemt toe (ook weer zo’n feit dat onderzocht is). En als dat stressgevoel afneemt gaan we ook minder piekeren over de negatieve aspecten van ons leven. Kortom: als je lekker buiten wandelt krijgt de frisse wind de kans door je hoofd te waaien en ruimte te creëren voor goeie ideeën. En is dat niet wat je nu goed kunnen gebruiken? 

Het één versterkt het ander; de fysieke beweging van de wandeling zet je geestelijke beweging in gang. Een gevolg hiervan zouden weleens verfrissende nieuwe inzichten én uitzichten kunnen zijn. 

En dat is precies wat we samen zouden kunnen doen; de wandelschoenen aan, alle zintuigen open en niet alleen genieten, maar ook samen onderzoeken welk werk op dit moment in je leven bij je past, wat je belemmert en hoe je zelf de touwtjes in handen neemt. Soms laten we de natuur ons helpen om ideeën en richtingen te geven. Zo gebruiken we samen de wandeling, die toch al zo prettig was, om meer te weten te komen over jouw persoonlijke levenspad en je loopbaan in het bijzonder. Je zult zien dat in dit geval het aangename en het nuttige perfect samengaan. 

Ben je geïnteresseerd in een frisse neus en een inspirerende wandeling over je loopbaan? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Bel 0627820454 of mail naar info@binnenstebuitenfocus.nl 
Heleen van Terheijden; Loopbaan- en Wandelcoach Dordrecht www.binnenstebuitenfocus.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.