Is het tijd voor jou om stil te staan op je pad en voor jezelf te zorgen?

Neem dan jouw eerste stap en speel het "WAT WIL IK NU ECHT? "spel.

Wie is Heleen…

Binnenstebuitenfocus, dat ben ik. Een eenmanspraktijk geboren uit passie, ervaring en wie ik ben als mens. Anderen ervaren mij als laagdrempelig, goed in luisteren, aansluiten, motiveren en de ander enthousiast in beweging zetten. Als stappen zetten lastig voor iemand is vanwege onzekerheid en angst, dan ben ik in staat om in een veilige sfeer toch man en paard te benoemen zodat de gewenste stappen worden gezet.

Werkwijze
Coachen doe ik vanuit de waarderende benadering, het positieve.  Graag werk ik oplossingsgericht, de blik vooruit, gericht op de gewenste situatie. Het leven bekijk ik praktisch en met een knipoog. Ik geloof in mogelijkheden en kansen en ben gericht op het resultaat, een passende en passievolle werkplek.

Waar ik zoal heb gewerkt
Na jarenlange ervaring als hulpverlener in de psychiatrie, het algemeen ziekenhuis en de ouderenzorg werkte ik zeven jaar in het mbo zorgonderwijs. Daarna vijftien jaar in de functie van opleidingsadviseur in een zorgorganisatie voor ouderen. Kortom, ik ben een doorwinterde zorg- en welzijnexpert die dankbaar is voor veel waardevolle regionale netwerkcontacten in deze sector. Sinds vijf jaar ben ik een zelfstandig, gedreven en NOLOC erkende loopbaanprofessional. Dit is een functie waarin ik mij als een vis in het water voel.

En zo is het gekomen
Op mijn werk miste ik een aantal jaren geleden de uitdaging en kon mijn kwaliteiten onvoldoende inzetten. Het gevolg was dat ik niet voldaan naar huis ging en het enthousiasme in mijn werk verloor. Door de hulp van een loopbaancoach heb ik ontdekt welke kwaliteiten ik eigenlijk graag wilde inzetten en wat ik daarvoor nodig had. Ik volgde een opleiding en nam de stap om daadwerkelijk te starten. Het resultaat is nu dat ik weer met plezier aan het werk ben in een door mij gewenste functie en mijn minder energiegevende taken beter aan kan. Dit geeft mij weer energie en voldoening!

Als zelfstandig loopbaanadviseur begeleid ik nu veel medewerkers uit zorg en welzijn. Dit doe ik voor o.a. voor het project Sterk in je werk, zorg voor jezelf https://www.sterkinjewerk.nl . Een prachtig project met gratis loopbaanadvies.  Het doel is om  nieuwe medewerkers te enthousiasmeren voor het werken in zorg en welzijn  en gekwalificeerde medewerkers te behouden. Gezond en  met plezier werken betekent immers goede keuzes blijven maken ten aanzien van studie en werk in alle fases van het leven.

In de afgelopen jaren merkte ik dat ik als loopbaancoach steeds vaker wandelend in de natuur de gesprekken voerde. Ik ben namelijk een buitenmens en gek op alles wat groen is en bloeit. De natuur geeft mensen veiligheid, rust en vaak een verrassend nieuw inzicht en uitzicht. Door letterlijk te bewegen verliep het in actie komen door de coachee gemakkelijker en sneller, merkte ik.  Dit bracht mij naar de opleiding wandelcoach en inmiddels ben ik een gecertificeerd wandelcoach. Deze opleiding heeft me veel gebracht, de natuur gericht inzetten om te coachen, met bijzondere, nieuwe maar vooral succesvolle coachtrajecten.

Mijn motivatie voor mijn werk als loopbaan- en wandelcoach
In deze wereld, waarin er keuzemogelijkheden te over zijn, wil ik mensen graag helpen bij het maken van keuzes op hun  loopbaanpad.  Dit als een normaal onderdeel van het leven, een balansmoment om te kijken of je nog gelukkig bent.
Het liefst ga ik daarbij van binnen naar buiten en met hulp van de natuur op zoek naar jouw nieuwe focus.

Heleen van Terheijden

Graag ga ik met jou op zoek naar je nieuwe pad. Bel 0627 8204 54 of mail info@binnenstebuitenfocus.nl